Как да открием добър агент на недвижими имоти?

1. Срещнете се с брокери в тяхната истинска
работа среда, не в техните офиси.

Добрите брокер прекарват малко време на бюрата си. Те са винаги в движение.

real-estate-agent-28776_12802. Уверете се, че Вашият брокер е направил поне няколко продажби и има няколко години опит в бранша.

Не търсите брокер, който ще тропа на вратите на къщите, за да пита дали се продават. Колкото повече продажби е направил, толкова по-добър е той.

3. Свържете се с брокер, с който Ваш познат или роднина е работи.

Ако агентът е свършил добра работа за Вашия близък, то шансът да Ви свърши работа и на Вас е доста голям.

4.Уверете се, че брокерът е online.

В днешно време да умееш да правиш правилни търсения в Интернет е 85% от цялостната работа. Доверете се на брокери, които знаят какво да правят с технологиите, имат собствени имейли, сайт и предлагат онлайн обслужване.

5.Говорете с няколко брокера, но изберете един.

Разбира се, че първо трябва да направите проучване за опитните агенти с недвижими имоти във Вашия град и си направете списък. Говорете с всички тях и изберете този, който осъзнато разбере какво търсите.

6. Следете за знаци, че брокерът е зает.

Те се забелязват лесно: говори често по телефона, обслужва няколко клиенти за деня и т.н. Но внимавайте! Не трябва да работи с всички едновременно, защото така със сигурност ще остане детайл, който е пропуснат.

7.Уверете се, че Вашият брокер има познания за недвижимите имоти.

Задавайте му въпроси, следете увереността. Познанията са много важни и само експертите по недвижими имоти ги имат. Не се доверявайте на аматьорите в бранша.

8. Попитайте Вашият брокер къде живее.

Отговорът ще Ви даде много – какво той предпочита, има ли вкус, важно ли е за него местоположението. Именно там ще проличи дали той притежава пулс към имотите и добра чувствителност към “правилните решения”.

9. Попитайте го: “Може ли да ми препоръчате някой, който след като си закупя жилище, ще може да ми помогне с ремонта”.

Ако Ви предложи повече от три имена или фирми, то значи брокерът е контактен и добре ориентиран. Не е нужно да се възползвате от предложенията му.

10. Задайте му въпроса: “Как ще ме държите в течение с моето търсене?”

“Колко често?” “По какъв начин?” Това също не е въпрос с правилен отговор. Вие сами ще усетите дали брокерът е професионалист или не.

11. Работете с брокери, които разбират от цените на имотите.

Експертите по недвижими имоти познават добре пазара, знаят какво се търси и какво се предлага. И да – знаят най-правилната цена на имота.